STREKKMETALL FRA BRØDRENE MIDTHAUG AS

STREKKMETALL FRA BRØDRENE MIDTHAUG AS

publisert i Nyheter, Produkt | 0

Brødrene Midthaug AS har siden 1979 produsert strekkmetall ved fabrikken på Kleive i Molde kommune og er i dag Norges eneste produsent av strekkmetall.
Vi har 3 moderne maskiner for produksjon av strekkmetall, for plate bredder opp til 2 meter og tykkelse opp til 5 mm. For ytterligere bearbeiding har vi en moderne maskinpark for valsing, knekking og klipping. Vi tilbyr et bredt spekter ulike mønster, bredder og tykkelser. Som standard produserer vi strekkmetall i maskevidder fra 115 mm til 40 mm.
På bestilling kan vi også levere større og mindre maskevidder. Sammen med vår industrielle produksjon av stål og aluminiums-produkter, kan vi tilby skreddersydde løsninger etter kundens ønske.

INNKJØP
Vi benytter kun stål eller aluminiumsplater fra anerkjente Nordiske produsenter:
Slik sikrer vi best mulig kvalitet på råmaterialene som gjør at vi kan garantere at du får strekkmetall i høy kvalitet, og lang levetid.

PRODUKSJON
Platene blir bearbeidet i våre moderne strekkmetallmaskiner med en skjære og stanse prosess, som raskt og effektivt strekker metallet.
Utforming av kniven, slagbredde og slagdybde bestemmer formen på strekkmetallet. de ferdige strekkmetall platene har en jevn og solid struktur, ingen sveising. Snitt og strekk prosessen gir ikke svinn, da hele strekkmetallplatene vil bli brukt. Dette gjør strekkmetallet meget miljøvennlig.

FLATVALSET
Etter at platen er strekt kan vi bearbeide platen ytterligere ved å flatvalset strekkmetallet. Flatvalset strekkmetall har mange bruksområder, men vi leverer dette primært til landbruk. Her blir det brukt som gulv til sau, geit eller grisefjøsen.

OVERFLATEBEHANDLING
Våre strekkmetall produkter kan leveres med ulik overflatebehandling som: ubehandlet, varmforzinket, eller en kombinasjon med pulverlakkering.
Vi har et nært samarbeid med en lokal varmforzinkingsbedrift, slik at alle våre produkt kan tilbys varmforzinket til konkurransedyktige priser.
Det anbefales varmforzinket overflatebehandling til utendørs bruk og i korrosive miljøer. Vi har også et av Skandinavias mest moderne pulverlakkanlegg, så vi kan tilby overflatebehandling i ypperste kvalitet og holdbarhet.


Stansing/Strekking


Utkjørt plate


Flatvalsing


Overflatebehandling

FORDELER MED STREKKMETALL

MILJØVENNELIG
Ved strekkmetall produksjon utnyttes råmaterialet 100%, ved at plateformatet som benyttes snittes og strekkes i produksjonsprosessen – derav strekkmetall.
Platene strekkes fra 40% til 500% av sin opprinnelige lengde, alt etter strekkmetallets maske- og strengbredde.

KVALITET
Midthaug benytter stål og aluminiumsplater fra miljøvennlige Nordiske produsenter.
Råvarene som benyttes er spesielt egnet for produksjon av strekkmetall.

NORSK PRODUSERT
Midthaug har produsert strekkmetall siden 1979 og er den eneste produsent av strekkmetall i Norge, med andre ord – kortreist.

LEVERINGSTID
Vi har til enhver tid råvarer og ferdigproduserte plater på lager av de mest aktuelle formater.
Rask omstilling og god produksjons kapasitet muliggjør en rask og fleksibel produksjon.
Vi tilbyr også klipping av plater i spesialformat etter kundens ønske.

BRUKSOMRÅDE
Strekkmetall har et stort potensiale som basiselement innen industridesign.
Strekkmetallet har i mange generasjoner vært et viktig element i industriproduksjon over hele verden, og er benyttet i et utallige ulike produkter.
Designere og produksjonsbedrifter som utvikler og produserer metallprodukter som: parkbenker, avfallsdunker, husdyrinnredninger, Områdesikring, trapper, rekkverk, takhimlinger etc, bør se nærmere på strekkmetallets «ubegrensede» muligheter og anvendelsesområder.
Styrke, fleksibilitet og miljøvennlig fremstilling (god utnytting av materialet) betyr mye for brukeren, produsenten og kunden.
Arkitekter og designere har nå fått øynene opp for strekkmetall, noe som har økt etterspørselen og anvendelse av strekkmetall til nye bruksområder.
Våre kunder spenner seg fra alle typer mekanisk industri, skip og offshore, landbruk, infrastruktur og bygg.

 

MARKEDSMATERIELL

 

Bestill prøveperm og brosjyre, kontakt salg@midthaug.no

Se vår strekkmetall hjemmeside: https://midthaugstrekkmetall.no/

VIDROPRESENTASJON AV STREKKMETALL-PROSESSEN