Midthaug har rekruttert mange via NAV

Midthaug har rekruttert mange via NAV

publisert i Nyheter | 0

Karoline Ørslien (32) er en av mange som har fått fast jobb ved Midthaug på Kleive, etter å ha blitt tatt inn midlertidig via NAV.
Nylig fikk arbeidsminister Anniken Hauglie høre hennes jobbhistorie da statsråden besøkte bedriften.
– Det har gått veldig bra. Jeg trives godt her, sier Karoline Ørslien, som meldte seg på NAV i Molde for å få jobb.
– Jeg fikk hjelp på NAV til å kontakte Midthaug, og kom inn hit på utprøving i mars.
Etter to måneders prøvetid ble det fast jobb, sier Karoline Ørslien, som nå er produksjonsmedarbeider på Midthaug.
Til høsten planlegger hun å ta sveisesertifikat.

– Hva spurte arbeidsminister Anniken Hauglie deg om?
– Hun spurte om hva jeg hadde gjort på før, hvordan jeg kom inn på Midthaug – og om jeg trives. Hun ønsket meg lykke til videre med jobb og sertifikater, sier Karoline Ørslien
Bakgrunnen for Anniken Hauglies besøk på Midthaug var at hun ønsket å få en innføring i bedriftens IA-arbeid (arbeidet med inkluderende arbeidsliv) i samarbeid med NAV i regionen.

– Viste stor interesse
– Anniken Hauglie viste stor interesse for arbeidet vårt, og ga uttrykk for at hun var imponert over de positive resultatene som er oppnådd, sier adm. direktør Karsten Midthaug i Brødrene Midthaug AS.
Sammen med HMS-ansvarlig Holger Dyrli orienterte han statsråden om IA-arbeidet, med eksempler på hvordan de jobber både opp mot enkeltpersoner internt og mot NAV.

– Godt samarbeid med NAV
Karsten Midthaug sier bedriften har hatt et godt samarbeid med NAV i mange år. Et samarbeid som resulterte i at Brødrene Midthaug AS i 2016 ble kåret til «Årets IA-bedrift» av IA-rådet i Møre og Romsdal.
– Vi har alltid tilgjengelig tilrettelagt IA-plass for utprøving og arbeidstrening i samarbeid med NAV, sier Karsten Midthaug.

– Går glipp av store ressurser
– Vi har i et presset arbeidsmarked valgt å ta inn arbeidskraft som en i utgangspunktet ikke trodde ville passe inn, eller ha forutsetning for å lære våre fagfelt, for så å erfare at det motsatte.
Vi har stort sett lyktes svært godt med vår tilnærming og strategi på dette området, sier Karsten Midthaug.

Han framholder at samfunnet går glipp av store arbeidsressurser når enkeltpersoner av ulike årsaker faller ut av arbeidslivet.
– Vi har erfart at det kan ligge store ubenyttede arbeidsressurser i denne gruppa.
Ved tilrettelegging kan mange flere komme både arbeidslivet og samfunnet til gode, når dette blir gjort i tett samarbeid mellom NAV, bedriftene og de ansatte, sier Karsten Midthaug.

Lærer opp egne ansatte
Han forteller at Midthaug helt siden oppstarten i 1947 har hatt fokus på å rekruttere og lære opp egne ansatte innen bedriftens fagfelt.
– Det finnes ingen offentlige studieretninger innen trapper, rekkverk og balkonger. Opplæringa må vi stå for selv, sier Karsten Midthaug.
Midthaug var for øvrig en av bedriftene som var med på opprettelsen av Romsdal forum for teknologiske fag, for å styrke rekrutteringsgrunnlaget.

Source/Kilde: Romsdals Budstikke