Investering i ny fiberlasermaskin fra Trumpf

Investering i ny fiberlasermaskin fra Trumpf

publisert i Nyheter | 0
Brødrene Midthaug AS har 13 års erfaring med laserskjæring av profiler og er først i Norge med sin nyervervede Trumpf TruLaser Tube 7000 fiberlasermaskin.
Investeringen styrker kapasiteten på både produksjon av egne produkter og leieproduksjon.

Brødrene Midthaug AS har valgt å beholde utvikling og produksjon i Norge. Teknologiinvesteringer er nødvendig for å kunne konkurrere med utenlandsk industri.
Den nye profillasermaskinen er intet unntak.

– Fra å være en produksjonsbedrift er vi i dag en leverandør av langt mer enn bare de fysiske produkter, vi tilbyr også kompetanse innen konstruksjon, design, løsninger, lover, regler, kontraktsrett, oppmåling, avklaringer, prosjektering, konstruksjon, prosjektledelse, logistikk og montasje, forklarer Karsten Midthaug, administrerende direktør hos Brødrene Midthaug AS.

Den nye profillasermaskinen, som er levert av Pantronic AS, kan bearbeide rør og profiler opp til en diameter på 254 mm.

– Hvis ikke dette holder, så benytter vi vår TTM 300 fra Bystronic, som tar profiler opptil diameter 305 mm.
Denne satte vi i drift i 2013. Begge maskinene tar profillengde fra magasin på opptil 6,5 meter med automatisert inn og utlasting, sier Midthaug.

Brødrene Midthaug AS var tidlig ute med bruk av laserteknologi og har 13 års erfaring med laserskjæring av profiler. Bedriften benytter profillaserne til egenproduksjon og leieproduksjon.

– Vår nye Trumpf TruLaser Tube 7000 er utstyrt med flytboring og gjenging i tillegg til 3D-skjærehode.
Dette er den eneste profillaser i Norge som er utstyrt med denne utrustningen, så vidt oss bekjent, sier Midthaug og legger til:

– Med dyktige medarbeidere og god kapasitet betjener vi kunder på leieskjæring i Norge.
Samtidig som vi etter beste evne betjener de kundene vi har i dag, søker vi også nye kunder, det er bare å ta kontakt, inviterer bedriftslederen.

Ellers kan man ennå telle antall profillasere i Norge på en hånd, hvor to av disse finnes på Kleive hos Midthaug.

Kilder/Source: www.maskinregisteret.no